Uitleg aanmelden

Op de opleidingspagina van je keuze staat een link naar aanmelden. Als je vaker dan één keer een aanmelding kiest, werkt het niet goed. Sluit dan de internetbrowser af en begin opnieuw.

Om je aanmelding goed te laten verlopen, vragen we je de onderstaande stappen goed te lezen.

Stap 1
Bij het invullen van de aanmelding heb je het volgende nodig:

• Burgerservicenummer (BSN; voorheen sofi-nummer)
• Gegevens vooropleiding of laatst bezochte school 
• Je e-mailadres. Mocht je geen e-mailadres hebben, neem dan contact op met tel. 058 284 65 00 en vraag het papieren aanmeldingsformulier aan. 
• Als het kan, maak dan een scan van je ID-kaart (voor- en achterkant) of je paspoort, uittreksel GBA (niet verplicht), diploma/cijferlijst, overige documenten die van belang zijn voor je aanmelding. Sla deze documenten op, op je computer. Tijdens het aanmelden kun je deze documenten uploaden.

Zorg dat je deze gegevens bij de hand hebt. Ga naar de opleiding van je keuze. Onderaan iedere opleiding staat het kopje aanmelden, met een link. Klik op de link en volg onderstaande instructies.

Stap 2
Een geel veld betekent dat dit een verplicht veld is dat je moet invullen.

Stap 3
Sta voor de volgende pagina’s “pop-ups” toe, zodat je de aanwijzigingen in de informatiebuttons bij ieder blok kunt lezen.

Stap 4
Als je je e-mailadres invoert, dan ontvang je automatisch een bevestiging van je aanmelding per e-mail met daarin het verzoek om binnen twee weken een kopie (voor- en achterzijde) van je identiteitsbewijs op te sturen. Je hoeft dit document alleen op te sturen, als je het niet hebt kunnen uploaden tijdens het aanmelden.

Meld je je aan voor een BBL-opleiding dan dien je ook binnen twee weken een kopie van je arbeidscontract op te sturen.

We kunnen je aanmelding pas verwerken als we bovenstaande document(en) hebben ontvangen