MBO Life Sciences in de krant!

MBO Life Sciences in de krant!

Ze zijn vrolijk, nieuwsgierig, kritisch en ondernemend. Studenten Food Innovation, Water, Aarde en Klimaat & Milieu en chemisch, biologisch en medisch analist, weten waarvoor ze het doen. Een vak en competenties leren om bij te dragen aan de wereld waarin ze leven. Maatschappij en bedrijven ontdekken en ontmoeten elkaar op MBO Life Sciences.

MBO Life Sciences is onderdeel van Friesland College en Aeres MBO in Leeuwarden. Het is een samenwerkingsverband met tal van opleidingen voor vakmensen van straks: analist op een laboratorium, procesoperator in de zuivel, beheerder bij een waterschap of procestechnicus bij een waterleidingsbedrijf.

Samenwerken staat er centraal. Studenten onderling, met hun docenten en met de opdrachtgevers uit het bedrijfsleven. Want daar komen tal van onderzoeksvragen vandaan, die de basis van studie en onderzoek vormen. Naast inhoudelijk een vak leren, staan houding en gedrag op MBO Life Sciences centraal. „Studenten van MBO Life Sciences leren een vak en worden uitgedaagd op competenties, zoals samenwerken, organiseren, communiceren, een actieve en kritische houding hebben, ondernemen en onderzoeken, open en nieuwsgierig zijn.” Het volledige artikel lees je hier: https://www.mbolifesciences.nl/download/221

https://www.noordz.nl/2022/09/16/kundige-vakmensen-die-graag-willen-bijdragen-aan-de-wereld/

 

 

Terug