Retourbrood

Retourbrood

Wat een energie gistermiddag... Meer dan 100 bezoekers vanuit zowel het bedrijfsleven als het onderwijs en de overheid kwamen op het event 'Retourbrood biedt kansen' af!

Allesbepalend voor het succes was de goede samenwerking tussen zowel Hogeschool Van Hall Larenstein en onze opleiding Food innovation en de energie en tijd die het bedrijfsleven met samenwerkingsverband Bakery Sweets Center hierin gestoken heeft.

De studenten hebben van brood dat retour naar de fabriek gaat nieuwe producten gemaakt; van ijs – koekjes en van broodsmeersel – vulling voor bonbons en nog veel meer toepassingsmogelijkheden kon het publiek proeven.

Het geheel stond in het teken van Horen, Zien, Leren, Proeven en Ontmoeten.

Voor onze studenten (en docenten) is dit een perfect voorbeeld van waar we naartoe willen. Van taakgestuurd onderwijs naar zelfontdekkend leren.

Samen opleiden, mèt het bedrijfsleven. Dit smaakt naar meer!

Radio Leo Middelse heeft een aantal studenten en docent Tsjollyn Kuperus geïnterviewd. Klik hier voor een kort filmpje, het hele interview is hier te beluisteren (datum 10-11, blokje 17.10 vanaf minuut 9). 

Broodretour boek

Student Food Innovation Jenthe Nijboer overhandigt het grote broodpasta boek aan Hilco Wagenaar van Bakery Sweets Center. Hierin zijn alle recepturen verzameld, zodat alle opgedane kennis/ervaring goed overgedragen kan worden. 

Terug