Studenten MBO Life Sciences presenteren “Skries”-bier voor Culturele Hoofdstad

Studenten MBO Life Sciences presenteren “Skries”-bier voor Culturele Hoofdstad

Jorn en Sander, (oud)-studenten van MBO Life Sciences presenteerden vanochtend hun speciaal voor LF 2018 gebrouwen bier, genaamd “Skries”,

Jorn en Sander, (oud)-studenten van MBO Life Sciences, presenteerden vanochtend hun speciaal voor LF 2018 gebrouwen bier, genaamd “Skries”, Fries voor Grutto. Met Skries eert MBO Life Sciences het Friese cultuurlandschap, met de grutto als koning.

Het biertje is ontwikkeld door de twee foodstudenten Jorn en Sander en het bier zal worden geschonken worden tijdens LF 2018-project “Ete bij de boer”. Ook is het bier onderdeel van het 10-jarig jubileum van MBO Life Sciences.

Onder leiding van docent Guus Boogaard hebben meerdere foodstudenten een fris biertje ontwikkeld. Het bier van Jorn en Sander is uiteindelijk geselecteerd.  Het is een spetterend biertje geworden met een zomers karakter en een frisse afdronk. Admiraals’ Bierbrouwerij in Aldtsjerk, een van de stagebedrijven van MBO Life Sciences, heeft samen met de studenten “Skries” gebrouwen. Het project is een mooi voorbeeld van leren in de praktijk.

Boogaard reikt eerste flesje uit.jpgadmiraal en boogaard.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Om het bier zijn naam te geven is een prijsvraag uitgeschreven binnen Nordwin College en MBO Life Sciences. Hierop zijn zo’n 50 inzendingen gekomen, variërend van “Levenselixer” tot “Bertje”, naar een zeer gewaardeerde docent. Uiteindelijk is gekozen voor de naam "Skries".  

Op maandagochtend is het eerste biertje uitgereikt aan de studenten. Het bier moet nu een aantal weken rusten. Halverwege maart volgt een proeverij en kunnen we een officiële eerste toost uitbrengen.

Terug