Bezoek Turkije Healthy body, sustainable world

Bezoek Turkije Healthy body, sustainable world

Afgelopen maart is een delegatie van docenten en studenten naar Aydin geweest in Turkije in het kader van ons Europese scholen project Healthy Body, Sustainable World.

Afgelopen maart is een delegatie van docenten en studenten naar Aydin geweest in Turkije in het kader van ons Europese scholen project "Healthy Body, Sustainable World". Het is een project dat gaat over Voeding en Voeding van de Toekomst. Er doen acht landen aan mee en elk land organiseert een meeting. Dit keer was Turkije aan de beurt. Elke bijeenkomst heeft een thema of onderwerp. En in Aydin was dat "Gezonde Voeding en Halal".

Uiteraard hebben we de school bezocht en een aantal bedrijven op het gebied van voeding. Er zijn lezingen gegeven door universitaire docenten over het onderwerp van onze meeting. Verder hebben we een aantal culturele hoogtepunten in de omgeving bezocht.

Aydin is een plaats in West Turkije, vlak bij Izmir (het vroegere Smyrna). Zoals je al aan deze naamwisseling kunt zien is er in de geschiedenis wel het een en ander gebeurd (m.n. bij de stichting van de staat Turkije in 1920). Aydin is een grote plaats. Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord maar het is veel groter dan Leeuwarden. Het is er schoon, er zijn mooie huizen en appartementen, goede wegen en het is goed georganiseerd. We zijn ook nog kort in Istanboel geweest. Een geweldige metropool van heel andere proporties dan Amsterdam of Leeuwarden.

De Turken zijn van een verpletterende hartelijkheid zoals onze studenten konden ondervinden in de gastgezinnen en wij als collega's met onze Turkse gastheren/dames. Niks is hen te veel. De tranen die werden geplengd tijdens het afscheid spreken daarin boekdelen.

Vrienden voor altijd !

Terug