Studenten in de prijzen bij Europel

Studenten in de prijzen bij Europel

Studenten Corinna de Jager en Silvia Herrema winnen een prijs bij Europel.

Europel is een organisatie waarin Europese zuivelscholen zijn verenigd. Europel heeft tot doel om contacten tussen docenten en studenten van de deelnemende Europese scholen te bevorderen, waarbij de praktijklessen, lesstof en methodes worden uitgewisseld. Uit Frankrijk, Italië, Spanje, Polen, Finland, Noorwegen en Nederland zijn er deelnemende scholen.

Elk jaar wordt er een zuivelproef wedstrijd georganiseerd op één van de deelnemende scholen. Dit jaar was dat ENILBIO Poligny uit Frankrijk. De deelnemende scholen kwamen dit jaar uit Frankrijk, Italië, Polen, Finland en Nederland. Bij gelegenheid was er tevens een team uit de VS.

De deelnemers proeven de lokale producten en moeten deze beoordelen. Degene van wie de beoordeling het dichtst bij de beoordeling van de professionele jury zit, wit. Dit jaar was het melk, boter en de kazen comté, camembert en morbiër, welke geproefd moesten worden.

Corinna de Jager won de 1e prijs voor de Morbier kaas en de 2e prijs voor Comté en Silvia Herrema eindigde 2e bij de boter proef.

Deelnemers vlnr: Jan vd Ziel (LS3.2), Silvia Herrema (VO4.2), Simone Kramer (LS3.2), Corinna de Jager (LS3.2), Jelly vd Kooi (VO4.3), Judith Kramer (beg), Gabriella Fournier (directrice ENILBIO) Teo Bijlsma (beg), Carina Mous (LS3.3), Monica Cretu (voorzitter Europel) Marcus Buist (beg).

Terug