MBO Life Sciences scoort goed in de Keuzegids MBO 2021

MBO Life Sciences scoort goed in de Keuzegids MBO 2021

Donderdag 14 januari verscheen de nieuwe keuzegids MBO 2021 waarin 1300 opleidingen vergeleken worden op verschillen in baankans én de verschillen in onderwijskwaliteit.

Alle opleidingen van scoren gemiddeld tot bovengemiddeld ten opzichte van het landelijk gemiddelde van MBO-opleidingen op hetzelfde niveau. Een opleiding met 75 of meer punten krijgt het predicaat topopleiding.

Bron: keuzegids Mbo 2021; www.keuzegids.nl 

Over Keuzegids mbo
Om helderheid te scheppen in de kwaliteit van mbo-opleidingen, publiceert de Keuzegids mbo ieder jaar een gids. Opleidingen en scholen in het mbo worden beoordeeld en met elkaar vergeleken. De Keuzegids bepaalt jaarlijks zelf hoe zij met de aangeleverde data omgaan en waar zij accenten in de weging van de gegevens leggen.


Oordeel MBO Life Sciences

De opleidingen in het samenwerkingsverband MBO Life Sciences (Nordwin College & Friesland College) vallen onder 2 clusters. Hieronder het oordeel van de Keuzegids over de opleidingen. Deze scores worden gevormd door opleidingsniveaus, instroomgegevens, studiesucces van studenten en het studentenoordeel.

Voeding en vers

In deze ranglijst behaalden we gemiddeld 68 punten en staan we landelijk op een gedeelde 2e plaats. Deze opleiding vallen onder het crebo van Nordwin College. Bij 75 punten of meer mag je het predicaat topopleiding een jaar dragen.

Afbeelding2.png

Natuur & Leefomgeving

In deze ranglijst behaalden we gemiddeld 63 punten. De meeste opleidingen natuur en leefomgeving hebben gemiddelde tot goede prestatiecijfers. Veel studenten maken de opleiding netjes af en zijn tevreden over het maandsalaris na hun opleiding. Deze opleiding vallen onder het crebo van Nordwin College.

Afbeeldin4.png

Procestechniek

In deze ranglijst zie je de opleidingen die onder het crebo Friesland College. Een mooie score van 68 punten.

Afbeelding5.png

Laboratorium en gezondheidstechniek

Ook hier een prachtige score van 68 punten bij de opleidingen die onder Friesland College zijn. Opvallend is dat veel studenten de opleiding afmaken en dat zij bij veel scholen vaak doorstromen naar een hoger niveau.

Afbeelding6.png

Terug