Adviseur leefomgeving (niveau 4)

Wat doe je tijdens je opleiding?

Tijdens de opleiding word jij klaargestoomd door veel praktijk-ervaring op te doen en vakken te volgen. De opleiding is opgedeeld in modules om jou met alle terreinen van dit mooie vak vertrouwd te maken. Hierbij zijn theorie en praktijk altijd gekoppeld, zodat jij genoeg kennis in huis hebt om de arbeidsmarkt op te gaan!

Het eerste leerjaar leg je een brede basis in natuurweten-schappelijke vakken en leer je in projecten te werken. Met deze basis ga je vervolgens steeds specifieker bezig met het uitbreiden van kennis en vaardigheden die bij jouw wensen en afstudeerrichting passen. Je volgt hiervoor algemeen vormende vakken, maar je houdt je ook bezig met bijvoorbeeld veldonderzoek, wet- en regelgeving en zorgsystemen. Daarbij bieden wij meerdere interessante keuzedelen aan, waardoor er altijd wel eentje is die bij jouw interesses past.

Voor welke afstudeerrichting je ook kiest, het team van Milieu en Water staat altijd klaar om jou zo goed mogelijk te coachen. 

Wat doe je na je opleiding?
Als adviseur leefomgeving ben je een belangrijke spil tussen de overheid, burger en het bedrijfsleven. Je werkt voor een bedrijf, gemeente, provincie of waterschap op het gebied van het milieu. Je voert milieucontroles uit bij bedrijven en je brengt adviezen uit ter verbetering van de bedrijfsvoering. Samen met het bedrijf denk je na over oplossingen van eventuele problemen. Indien nodig spreek je het bedrijf ook aan op zijn verantwoordelijkheden die afgesproken zijn in vergunningen. Je bent werkzaam op de gebieden, geluid, bodem, water, afval, bouwtoezicht en flora & fauna. Bij maatregelen en wetten die worden gemaakt voor een beter milieu is een goede handhaving van belang. Steeds meer organisaties vragen om goede adviseurs en de kans op werk is groot.  

Diploma
Je behaalt in 4 jaar het diploma Advies en Onderzoek leefomgeving met profiel Adviseur leefomgeving. (crebonr. 25582)

Waar werk je?
Je komt te werken binnen een bedrijf, gemeente, provincie of waterschap op het gebied van het milieu. 

Doorstroommogelijkheden
Na de opleiding kun je doorstromen naar een HBO-opleiding. Voorbeelden zijn:  Hogeschool van Hall Larenstein met de opleiding Milieukunde, Land en watermanagement, Kust- en zeemanagement of Plattelandsvernieuwing.