Cross-over Vakexpert industrieel produceren van levensmiddelen (niveau 4)

Cross-over opleiding
Bedrijven in de voedingssector zijn opzoek naar medewerkers die verstand hebben van het productieproces (operator), maar ook apparatuur op de juiste wijze kunnen instellen en storingen kunnen oplossen (technologie en techniek).

Operator
Tijdens de opleiding leer je hoe een voedingsproduct moet worden gemaakt. Je leert de recepturen kennen en zorgt ervoor dat het hele productieproces efficiënt, veilig en milieuverantwoord verloopt. Je leert ingewikkelde productieprocessen bewaken en houdt daarbij rekening met de product eigenschappen en voedselveiligheid.

Technologie en techniek
Ook leer je de apparatuur en regelsystemen op de juiste wijze in te stellen en storingen zelf te verhelpen. Daarnaast ga je tijdens de opleiding aan de slag met het onderhouden van apparatuur.

Diploma
Je behaalt het diploma Vakexpert industrieel produceren van levensmiddelen (crebo: 26016) in 4 jaar.

Waar werk je?
De vraag naar technische operators is groot. Na het afronden van je opleiding kun je aan de slag bij veel bedrijven, zowel bij grote internationale spelers als kleinschalige bedrijven op gebied van zuivel, bakkerij, dranken, groente, fruit, zoetwaren en vleesverwerking.

Doorstroom
Je kunt doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen bijvoorbeeld in de richting techniek of voedingstechnologie.