Cross-over Vakexpert industrieel produceren van levensmiddelen (niveau 4)

DUUR: 4 JAAR START: AUGUSTUS 2019

Cross-over opleiding
Bedrijven in de voedingssector zijn opzoek naar medewerkers die verstand hebben van het productieproces (operator), maar ook apparatuur op de juiste wijze kunnen instellen en storingen kunnen oplossen (technologie en techniek).


Wat doe je?
Jij weet precies hoe een voedingsproduct moet worden gemaakt. Je kent de receptuur en apparatuur. Je zorgt ervoor dat het hele productieproces effi ciënt, veilig en milieuverantwoord verloopt. En je bewaakt ingewikkelde productieprocessen en houdt daarbij rekening met de smaak en voedselveiligheid. Je weet de apparatuur en regelsystemen op de juiste wijze in te stellen en storingen kun je meestal zelf verhelpen. Daarnaast kun je zelf aan de slag met het onderhouden van en sleutelen aan apparatuur bij gepland onderhoud.


Diploma
Je behaalt het diploma Vakexpert industrieel produceren van levensmiddelen (crebo: 26016) in 4 jaar.


Waar werk je?
De vraag naar technische operators is groot. Na het afronden van je opleiding kun je aan de slag bij veel grote bedrijven, zoals FrieslandCampina, Jacobs Douwe Egberts, Lamb Weston Meijer en waterschappen.


Doorstroom
Je kunt doorstromen naar alle technische hbo-opleidingen of een hbo-opleiding zoals Health and Food, Food Technology en Voeding & Diëtetiek.