Procesoperator C Voeding (niveau 4)

friesland-campina Life Sciences -klein.jpgBeschrijving van de opleiding

Als procesoperator C voeding werk je in de levensmiddelenindustrie. Je hebt verstand van het productieproces (operator), maar ook het op de juiste wijze instellen van apparatuur en oplossen van storingen (technologie en techniek).

Operator

Tijdens de opleiding leer je hoe je een voedingsproduct moet maken. Je leert de recepturen kennen en zorgt ervoor dat het hele productieproces efficiënt, veilig en milieuverantwoord verloopt. Je leert ingewikkelde productieprocessen bewaken en houdt daarbij rekening met de product eigenschappen en voedselveiligheid.

Technologie en techniek

Ook leer je de apparatuur en regelsystemen op de juiste wijze in te stellen en storingen zelf te verhelpen. Daarnaast ga je tijdens de opleiding aan de slag met het onderhouden van apparatuur. Als procesoperator C voeding heb je een aansturende en coördinerende rol en kan je meerdere dingen tegelijk. Je werkt zelfstandig en je bent verantwoordelijk voor de voortgang van het werk. Je bent op de hoogte van economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en houdt hier rekening mee.

Mogelijke beroepen

De vraag naar technische operators is groot. Na het afronden van je opleiding kun je aan de slag bij veel bedrijven, zowel bij grote internationale spelers als kleinschalige bedrijven op gebied van zuivel, bakkerij, dranken, groente, fruit, zoetwaren en vleesverwerking. Vervolg na je studie Met een diploma procesoperator C voeding kun je doorleren op verschillende hbo opleidingen, bijvoorbeeld in de richting techniek of voedingstechnologie. Natuurlijk kun je ook gaan werken.


LSoperator2.JPGToelatingsprocedure en -eisen
MBO Life Sciences hanteert een toelatingsbeleid voor alle opleidingen. Lees hier meer over de toelatingsprocedure en -eisen.

Kosten
​Klik hier voor een overzicht van de opleidingskosten.

Duur van de opleiding
De opleiding Procesoperator C Voeding duurt drie jaar.

Doorstroommogelijkheden
Na de opleiding Operator C kun je doorstromen naar het hbo. Bijvoorbeeld naar Life Sciences & Technologie (bijv. Chemische technologie) of NHL Stenden (bijv. Elektrotechniek, Informatica of Werktuigbouwkunde) in Leeuwarden.