Vakbekwaam medewerker voeding/Allround operator voeding (niveau 3)

Holiday Ice-18-klein.jpgBeschrijving van de opleiding

Als vakbekwaam medewerker voeding/allround operator voeding werk je in een bedrijf waar voedingsmiddelen bereid en/of verpakt worden. Je houdt je bezig met productie en kwaliteit van voedingsmiddelen. Hierbij zorg je gezamenlijk dat het product op de juiste manier wordt gemaakt. Je houdt je bezig met een van de volgende werkzaamheden of combinaties hiervan: je let op het proces, de voedselveiligheid, je voegt ingrediënten toe, stelt apparatuur in of neemt monsters tijdens het proces en onderzoekt deze. Je hebt binnen het team een aansturende rol en je bent verantwoordelijk voor zowel je eigen werk als het werk dat je team levert. Je werkt zelfstandig en je bent verantwoordelijk voor de voortgang van het werk. Je bent op de hoogte van economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en houdt hier rekening mee.

Mogelijke beroepen

Je werkt als medewerker kwaliteitsdienst, allround laborant of voedingsoperator in de foodsector bij ambachtelijke, internationale of industriële bedrijven op het gebied van zuivel, bakkerij, dranken, groente, fruit, zoetwaren en vleesverwerking.


vermicelli -klein.jpgToelatingsprocedure en -eisen
MBO Life Sciences hanteert een toelatingsbeleid voor alle opleidingen. Lees hier meer over de toelatingsprocedure en -eisen.

Kosten
​Klik hier voor een overzicht van de opleidingskosten.

Duur van de opleiding
De opleiding Vakbekwaam medewerker voeding/Allround operator voeding duurt drie jaar.

Doorstroommogelijkheden
Met een diploma vakbekwaam medewerker voeding/allround operator voeding kun je doorstromen naar niveau 4, bijvoorbeeld naar vakexpert voeding en technologie, vakexpert voeding en kwaliteit of vakexpert voeding en voorlichting. Natuurlijk kun je ook gaan werken.