Vakexpert voeding en voorlichting (niveau 4)

Voeding en voorlichtingWat doe je tijdens je opleiding?
Je leert welke invloed voeding op de gezondheid van de mens en de omgeving heeft. Het gaat dan over de invloed van de bodem op de voedingsproducten, de invloed van de bereidingswijze op het voedingsproduct en de rol van bedrijven en instellingen hierin. Een onderdeel van de opleiding is het leren zoeken naar de verbinding die je kunt leggen tussen de verschillende schakels in de voedselketen. 

Tijdens de opleiding ga je ook aan de slag met opdrachten vanuit bedrijven en instellingen die een duurzaamheids-, gezondheids- of een ander vraagstuk hebben op het gebied van voeding. Daarnaast leer je de basis van de ontwikkeling en bereiding van voedingsmiddelen kennen. 
 
Ook leer je verschillende gespreksvormen kennen die je kunt toepassen bij afspraken met klanten, producenten en afnemers over het gebruik van voedsel. 

Wat doe je na je opleiding?
De beginnend vakexpert voeding en voorlichting werkt zowel voor bedrijven als voor individuele klanten, vanuit loondienst of als zelfstandige. Je bent gericht op het verantwoord gebruik van voedsel in bedrijfsprocessen en bij consumenten zodat de voeding een positieve bijdrage levert aan de toekomst. 

Je voert gesprekken zowel individueel als in groepsvorm met klanten, projectleiders, producenten en afnemers bij voedingsvraagstukken in alle breedte. Je bent je bewust van de bijdrage die je levert in de afstemming met de ene schakel in de keten naar een volgende schakel in de keten. Steeds met het doel om op een zo verantwoord mogelijke manier productie en consumptie van voedsel te realiseren. 

Diploma
Je behaalt het diploma Vakexpert voeding en voorlichting (crebo: 25464)

Waar werk je?
Je werkt als vakexpert voeding en voorlichting als zelfstandige of je bent in dienst bij bedrijven of instellingen die een duurzaamheids-, gezondheids- of een ander vraagstuk hebben op het gebied van voeding. Bijvoorbeeld overheidsinstellingen, gezondheidsinstellingen, verzorgingshuizen of bedrijven in de foodsector.

Doorstroom
Je kunt doorstromen naar verschillende hbo-opleidingen in de richting van gezondheid, voeding, diëtetiek en communicatie.