Vakexpert voeding en voorlichting (niveau 4)

DUUR: 3 JAAR START: AUGUSTUS 2019

Wat doe je?
Je richt je op de communicatie en voorlichting over gezondheid en duurzaamheid op het gebied van voeding. Jij weet precies hoe een voedingsproduct moet worden gemaakt en weet welke invloed voeding op de gezondheid van de mens heeft. Het gaat dan over de invloed van de bodem op de voedingsproducten, de
invloed van de bereidingswijze op het voedingsproduct en de rol van bedrijven en instellingen hierin.  Daarnaast bestudeer je de milieu-voetafdruk van de producten en de mensen. Dit doe je om voedselverspilling te voorkomen en de voedselketen te verkorten. 

Echte opdrachten
Tijdens de opleiding ga je aan de slag met echte opdrachten voor bijvoorbeeld De Streekboer, MulderAgro, Green Salads, Interzorg en Distrivers.

Diploma
Je behaalt het diploma Vakexpert voeding en voorlichting (crebo: 25464)

Waar werk je?
Als vakexpert voeding en voorlichting kun je aan de slag bij bedrijven of instellingen die een duurzaamheids- of gezondheidsvraagstuk hebben op het gebied van voeding. Bijvoorbeeld overheidsinstellingen als de GGD of provincie, gezondheidsinstellingen, verzorgingshuizen, fitnesscentra en bedrijven in de levensmiddelen.

Doorstroom
Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals Health and Food, Food Technology, Voeding & Diëtetiek en Communicatie.