Allround technicus procestechniek (AOT) (niveau 4)

Wat doe je
De opleiding Allround procestechnicus is gericht op de procestechniek, specifiek in de water-, food- en chemie branche. De opleiding is toegespitst op de techniek: bouwen en onderhouden van technische installaties in de productieomgevingen van foodfabrieken en waterbedrijven. Sectoren waar in Friesland veel groei plaatsvindt.

De opleiding wordt aangeboden in samenwerking met de opleidingen techniek van het Friesland College. Voor Foto Food Friesland Campinade echte technische onderdelen ben je dus ook wel eens op de locatie Julianalaan van het Friesland College. In een algemeen eerste jaar werkt je aan thema's zoals: drinkwater, bier brouwen, afvalwaterzuivering en zuivel. Steeds leer je hoe het proces werkt. Bijvoorbeeld bierbrouwen, wat we dan ook gaan doen (niet drinken als je jonger bent dan 18).

Stapsgewijs leer je werken met processchema's, leer je hoe het kleinschalig en grootschalig wordt gemaakt, en maak je kennis met de technieken die horen bij het aansturen van het productieproces. Daar komt ook chemie en microbiologie bij kijken. Van eenvoudig naar steeds wat moeilijker.

Na het eerste jaar kun je kiezen voor operator of procestechnicus. Je werkt samen met studenten Voedingstechnologie en Laboratoriumtechniek.

Waar werk je
De opleiding is gericht op de procesindustrie bij bedrijven zoals: BASFVitensFrieslandCampinaDSM en Wetterkip Fryslân.
 
Maar je kunt met een opleiding Allround procestechnicus ook terecht in de maakindustrie zoals bij Philips, en bijvoorbeeld bij energiecentrales. Vind je de procesindustrie interessant en wil je vooral met de techniek bezig zijn, dan is dit een mooie opleiding.

Diploma
​Je behaalt het diploma Allround operationeel technicus (AOT) (crebo: 25345). Dit is een mbo-diploma op niveau 4.

Kans op werk
Voor deze opleiding is de kans op werk zeer groot. Er is in vele sectoren een groot tekort aan technici en procestechnici.

Toelatingsprocedure en -eisen
MBO Life Sciences hanteert een toelatingsbeleid voor alle opleidingen. Lees hier meer over de toelatingsprocedure en -eisen.

Kosten
Klik hier voor een overzicht van de opleidingskosten.