Biologisch-medisch analist (niveau 4)

Wat doe je
LSmicrobio1.jpgAls biologisch-medisch analist werk je in een biologisch of medisch laboratorium. Hier ontvang en registreer je het te onderzoeken materiaal dat binnenkomt op het laboratorium. Daarna worden de monsters verder voorbewerkt voor de analyse. De analyses kunnen bestaan uit het aantonen van micro-organismen (bacteriën, schimmels, etc.), maar ook de bepaling van de antibiotica gevoeligheid. Je werkt met traditionele kweekmethodes maar ook met DNA-technieken.

Waar werk je
Je werkt in laboratoria in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de zuivelindustrie, de biotechnologische industrie (producten zoals antilichamen en vaccins), de gezondheidszorg voor mens en dier, de farmaceutische industrie en daaraan toeleverende bedrijven en bij keurings- en inspectiediensten van voedingsmiddelen en de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld bij: Vitens, UMCG, FrieslandCampina, Izore, Eurofins,  Werk je als medisch analist dan kun je werken in een klinisch of chemisch laboratorium, bijvoorbeeld in een ziekenhuis.

Kans op werk​
Voor deze opleiding is de kans op werk vrij groot. In het Noorden groeit met name het aantal bedrijven in de food- en in de watersector.

Diploma
​Je behaalt het diploma Biologisch-medisch analist (25045). Dit is een mbo-diploma op niveau 4.

Duur van de opleiding
De opleiding Biologisch medisch analist duurt 4 jaar.

Toelatingsprocedure en -eisen
MBO Life Sciences hanteert een toelatingsbeleid voor alle opleidingen. Lees hier meer over de 
toelatingsprocedure en -eisen.

Doorstroommogelijkheden
Na de opleiding kun je doorstromen naar het hbo. Bijvoorbeeld naar Life Sciences & Technologie in Leeuwarden.

Kosten
​Klik hier voor een overzicht van de opleidingskosten.