Chemisch-fysisch analist (niveau 4)

Wat doe je tijdens je opleiding?
Tijdens de opleiding maak je chemische stoffen (synthese) en je leert werken met geavanceerde technieken. Je leert de theoretische achtergronden van de syntheses en analyses en de resultaatverwerking. Tijdens projecten word je uitgedaagd om de theoretische en praktische kennis toe te passen. De verhouding theorie: praktijk is 50/50. Tijdens diverse stages word je voorbereid op het echte werk.

Wat doe je na je opleiding?
Na het voltooien van de opleiding, kan je meteen aan de slag als chemisch-fysisch analist. De opleiding biedt ook een stevige basis om aan het HBO te beginnen.

Je werkt veelal in laboratoria om de kwaliteit van de producten te testen of binnen de afdelingen onderzoek en ontwikkeling (R&D research en development). Je maakt monsters klaar en voert zelf de analyses uit. Als chemisch-fysisch analist onderzoek je allerlei producten. Van water tot benzine, van melkpoeder tot lippenstift. In alle gevallen zoek je naar bepaalde stoffen. Vaak ben je op zoek naar stoffen die ergens niet in mogen zitten, of alleen in heel kleine hoeveelheden, omdat anders de gezondheid van de gebruiker in gevaar komt. Je werkt nauwkeurig en betrouwbaar en je zorgt voor een zorgvuldige rapportage.

LSchemisch1.jpgKosten
​Klik hier voor een overzicht van de opleidingskosten.

Diploma
​Je behaalt het diploma Chemisch fysisch analist (25046). Dit is een mbo-diploma op niveau 4.

Duur van de opleiding
De opleiding Chemisch fysisch analist duurt 4 jaar.

Toelatingsprocedure en -eisen
MBO Life Sciences hanteert een toelatingsbeleid voor alle opleidingen. Lees hier meer over de toelatingsprocedure en -eisen.

Doorstroommogelijkheden
Na de opleiding Chemisch fysisch analist kun je doorstromen naar het hbo. Bijvoorbeeld naar Life Sciences & Technologie in Leeuwarden.