Expert Voeding en technologie (niveau 4)

Wat doe je
Binnen het bedrijf ben je de specialist als het gaat om productbereiding. Je weet precies hoe een product moet worden gemaakt en je bent op jouw afdeling de eerst verantwoordelijke als het gaat om de productkwaliteit. Je zorgt ervoor dat de kwaliteit voldoet aan de regels, rekening houdend met smaak en voedselveiligheid. Je neemt deel aan verbeterprojecten binnen het bedrijf, soms als projectleider. Ook kun je werken op een research afdeling waar nieuwe producten worden ontwikkeld. Kortom, jij zet jouw kennis in om lekker en gezond eten te maken.

frieslandcampina1-controlroom.jpgIn de voedingsindustrie gaat het om het maken van producten die zowel lekker als gezond zijn. Deze worden in een productieomgeving ontwikkeld en gemaakt. Daarvoor zijn grondstoffen nodig die moeten worden bewerkt. Dit alles gebeurt in kleine ambachtelijke bedrijven, maar ook in zeer grote industriële bedrijven waar alles volledig is geautomatiseerd. Van grondstof tot product komt er soms bijna geen mensenhand meer aan te pas.
Er wordt veel onderzoek gedaan naar de beste productiemethode, de beste ingrediënten, de beste manier van verpakken en nog meer. Bij dit alles is de voedselveiligheid van groot belang. Een fout in de productie mag niet leiden tot smaakverandering of nog erger tot gevaren voor de gezondheid. Hiervoor zijn scherpe regels opgesteld, zodat iedereen kan genieten van gezond en vertrouwd eten.

Waar werk je
Je werkt in bedrijven in de Foodsector. Bijvoorbeeld in de zuivel bij CSK Food Enrichment, FrieslandCampina, Fonterra, Royal A-ware, Ausnutria-Hyproca, maar ook in andere voedingssectoren zoals bij: Cloetta, Leaf, Koopmans koninklijke meelfabrieken, Royal Steensma, Royal Smilde, Lamb Weston, Euroma.

Kans op werk
​Voor deze opleiding is de kans op werk zeer goed. In de nabije toekomst zijn er in de diverse voedingsbedrijven veel vacatures op niveau 3 en 4.

Diploma
​Je behaalt het diploma Vakexpert voeding en technologie (25460). Dit is een mbo-diploma op niveau 4.

Duur van de opleiding
De opleiding Expert voeding en technologie duurt 3 jaar.

Toelatingsprocedure en -eisen
MBO Life Sciences hanteert een toelatingsbeleid voor alle opleidingen. Lees hier meer over de toelatingsprocedure en -eisen.

Kosten
​Klik hier voor een overzicht van de opleidingskosten.