Onderzoeker leefomgeving (niveau 4)

Wat doe je tijdens je opleiding?
anthea2.jpgEen goede leefomgeving is in ieders belang. Afspraken moeten worden nageleefd en nieuwe technieken moeten worden bedacht om gezond en prettig te kunnen leven. Het gaat over schone bodem, luchtkwaliteit, geluidsoverlast, etc. Er is sprake van beheer, zorgen dat iedereen zich aan de regels houdt, en van technologische ontwikkelingen, waarbij vooral zaken spelen als duurzaamheid, nieuwe energiebronnen, etc. Als milieu onderzoeker neem je bodem-, water- en luchtmonsters, je analyseert uitkomsten en schrijft rapporten.

Waar werk je
Heb je de opleiding afgerond, dan kun je voor een gemeente gaan werken, of voor een gespecialiseerd advies- of ingenieursbureau. Werk zat, want er valt een hoop te doen om het milieu gezond te maken en te houden!

Voorbeelden van bedrijven: Ingenieursbureau Antea groepWetterskip Fryslân, gemeenten en provincie (FUMO),

LSmilieu6.jpg

Kans op werk​
Voor deze opleiding is de kans op werk vrij groot. Het naleven van de milieuwetgeving wordt steeds belangrijker.

Diploma
​Je behaalt het diploma Onderzoeker leefomgeving (25581). Dit is een mbo-diploma op niveau 4.

Duur van de opleiding
De opleiding Onderzoeker leefomgeving duurt 4 jaar.

Toelatingsprocedure en -eisen
MBO Life Sciences hanteert een toelatingsbeleid voor alle opleidingen. Lees hier meer over de toelatingsprocedure en -eisen.

Kosten
​Klik hier voor een overzicht van de opleidingskosten.

Doorstroommogelijkheden
Na een van de opleidingen kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Voorbeelden zijn: Milieukunde bij Hogeschool van Hall Larenstein, maar ook Land- en watermanagement, Kust- en zeemanagement en Plattelandsvernieuwing.