Vakexpert Voeding en Kwaliteit (niveau 4)

LSfood3.jpg

Beschrijving van de opleiding

Als vakexpert voeding en kwaliteit leer je de ontwikkeling, kwaliteitsborging en bereiding van voedingsmiddelen kennen. Je gaat onderzoek doen naar de kwaliteit van de productiemethodes, ingrediënten en verpakkingen. Je stelt een onderzoeksplan op naar producten en het productieproces, met het doel het milieu en de gezondheid te verbeteren. Je hebt kennis van het werken met laboratoriumapparatuur. Na de uitwerking van je onderzoek stel je een plan op en adviseer je over een verbetering van het werkproces. Bij dit alles is de voedselveiligheid van groot belang maar voedingsmiddelen moeten ook voldoen aan hoge eisen die de consumenten, bedrijven en wetgeving stellen aan voedsel. Belangrijk hierbij is dat je de resultaten goed kunt formuleren en communiceren, wat bijdraagt aan het optimaliseren van het gehele voedingsproces. Als vakexpert voeding en kwaliteit voer je onderzoek uit onder begeleiding van je leidinggevende. Je werkt zelfstandig en je bent verantwoordelijk voor de voortgang van het werk. Je bent op de hoogte van economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en houdt hier rekening mee.

Mogelijke beroepen

Je werkt als vakexpert voeding en kwaliteit in de foodsector bij ambachtelijke, internationale of industriële bedrijven op het gebied van zuivel, bakkerij, dranken, groente, fruit, zoetwaren en vleesverwerking.

 

Toelatingsprocedure en -eisen
MBO Life Sciences hanteert een toelatingsbeleid voor alle opleidingen. Lees hier meer over de toelatingsprocedure en -eisen.

Kosten
​Klik hier voor een overzicht van de opleidingskosten.

Duur van de opleiding
De opleiding Vakexpert Voeding en Kwaliteit duurt drie jaar.

Doorstroommogelijkheden
Met een diploma vakexpert voeding en kwaliteit kun je door leren op verschillende hbo-opleidingen, bijvoorbeeld in de richting voeding , technologie of kwaliteit. Natuurlijk kun je ook gaan werken