Vakexpert Voeding en Technologie (niveau 4)

LSfood2.jpgBeschrijving van de opleiding

ls vakexpert voeding en technologie werk je aan de ontwikkeling en bereiding van voedingsmiddelen. Voedselveiligheid is je prioriteit en je bent altijd alert op besmettingsgevaar. Je belangrijkste taak is het optimaliseren van het bereiden van voeding, maar je kunt ook op de juiste wijze apparatuur instellen en storingen oplossen. Je leert de ontwikkeling, kwaliteitsborging en bereiding van voedingsmiddelen kennen. Je gaat onderzoek doen naar het proces van de productiemethodes, ingrediënten en verpakkingen. Hierbij leer je verschillende procestechnieken kennen passend bij de bereiding van voeding. Je zorgt ervoor dat het product voldoet aan de kwaliteitseisen, rekening houdend met smaak, voedselveiligheid en voedselverspilling. Je neemt deel aan verbeterprojecten binnen het bedrijf. Als vakexpert voeding en technologie heb je een aansturende en coördinerende rol en kan je meerdere dingen tegelijk. Je werkt zelfstandig en je bent verantwoordelijk voor de voortgang van het werk. Je bent op de hoogte van economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en houdt hier rekening mee.

Mogelijke beroepen

Je werkt als vakexpert voeding en technologie in de foodsector bij ambachtelijke, internationale of industriële bedrijven op het gebied van zuivel, bakkerij, dranken, groente, fruit, zoetwaren en vleesverwerking.


Toelatingseisen
MBO Life Sciences hanteert een toelatingsbeleid voor alle opleidingen. Lees hier meer over de toelatingsprocedure en -eisen.

Kosten
​Klik hier voor een overzicht van de opleidingskosten.

Duur van de opleiding
De opleiding Vakexpert Voeding en Technologie duurt drie jaar.

Doorstroommogelijkheden
Met een diploma vakexpert voeding en technologie kun je doorleren op verschillende hbo-opleidingen, bijvoorbeeld in de richting techniek, technologie of kwaliteit. Natuurlijk kun je ook gaan werken.