Vakbekwaam medewerker voeding en technologie (niveau 3)

LSfood2.jpgWat doe je tijdens je opleiding?
De opleidingen van medewerker Voeding en technologie en Allround Laborant worden in klas 1, 2 en 3 gezamenlijk aangeboden; het is één opleiding met twee uitstroomrichtingen. Tijdens de stageperiode heb je de kans om in beide richtingen jouw ervaringen op te doen. De uiteindelijke keuze, tijdens de laatste stage in klas 3, bepaalt welk diploma je kunt halen. Je haalt dus één diploma, maar hebt wel theorie- en praktijkervaring in beide richtingen. Hierdoor vergroot je de kans op werk.

Wat doe je na je opleiding?
Werken in de voedingsindustrie is zeer gevarieerd. Je houdt je bezig met productie en kwaliteit van voedingsmiddelen. Hierbij zorg je gezamenlijk dat het product op de juiste manier wordt gemaakt. Je houd je bezig met één van de volgende werkzaamheden of combinaties hiervan: je let op het proces, de voedselveiligheid, je voegt ingrediënten toe, stelt apparatuur in of neemt monsters tijdens het proces en onderzoekt deze. Dat doe je altijd samen met je team. 

Waar werk je
Je werkt als medewerker kwaliteitsdienst, allround laborant of voedingsoperator in de foodsector bij ambachtelijke, internationale of industriële bedrijven op het gebied van zuivel, bakkerij, dranken, groente, fruit, zoetwaren en vleesverwerking. Bijvoorbeeld in bij Hochwald, FrieslandCampina, Fonterra, Royal A-ware, Ausnutria-Hyproca, Cloetta, Leaf, Koopmans koninklijke meelfabrieken, HellemaRoyal Steensma, Holiday IceLamb Weston en Concorp.

Kans op werk
Voor deze opleiding is de kans op werk zeer goed. In de nabije toekomst zijn er in de diverse voedingsbedrijven veel vacatures op niveau 3 en 4.

Toelatingseisen
MBO Life Sciences hanteert een toelatingsbeleid voor alle opleidingen. Lees hier meer over de toelatingsprocedure en -eisen.

Doorstroommogelijkheden
Na de opleiding Vakbekwaam medewerker voeding en technologie kun je in twee jaar de opleiding Expert voeding en technologie doen. Eventueel kun je daarna doorstromen naar het hbo. Halverwege het eerste leerjaar van de opleiding kun je, als je laat zien dat je hard wilt werken en het ook aankunt, opstromen naar een vervolg in niveau 4.

Diploma
​Je behaalt het diploma Vakbekwaam medewerker voeding en technologie (25461). Dit is een mbo-diploma op niveau 3.

Kosten
​Klik hier voor een overzicht van de opleidingskosten.

Duur van de opleiding
De opleiding Voeding en technologie duurt 3 jaar.