Watermanagement/Milieu-onderzoeker  (niveau 4)

Wat doe je
LSmilieu5.jpgJe werkt je aan de kwaliteit van water. Je weet hoe je vervuild water schoon krijgt, welke stoffen en micro-organismen erin zitten en welke moderne zuiveringstechnieken er zijn. Het gaat hierbij om oppervlaktewater en drinkwater. Maar je bedenkt ook oplossingen voor problemen als wateroverlast en een goede waterafvoer of waterberging. Het inrichten van natuurgebieden en polders met het daarbij behorend beheer zijn speerpunten van de opleiding. Zo werk je mee aan schoon water en droge voeten.
Je maakt projectplanningen en zorgt dat iedereen goed kan samenwerken. 

Waar werk je
Je kunt aan de slag bij waterschappen, adviesbureaus, overheden, enz. Ben jij graag buiten actief? Dan is deze studie een uitdaging voor jou.
Voorbeelden van bedrijven: Ingenieursbureau Antea groepWetterskip Fryslân

Kans op werk​
Voor deze opleiding is de kans op werk vrij groot. Naast de watersector kun je ook met je diploma in andere takken van het milieu-onderzoek gaan werken.

Toelatingseisen
MBO Life Sciences hanteert een toelatingsbeleid voor alle opleidingen. Lees hier meer over de toelatingsprocedure en -eisen. 

Kosten
​Klik hier voor een overzicht van de opleidingskosten.

Diploma
​Je behaalt het diploma Milieu-onderzoeker (25459). Dit is een mbo-diploma op niveau 4. De opleiding is zoveel mogelijk gekoppeld aan het beheer en de technologie van water. 

Duur van de opleiding
De opleiding Watermanagement duurt 4 jaar.

Doorstroommogelijkheden
Na een van de opleidingen kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Voorbeelden zijn: Milieukunde bij Hogeschool van Hall Larenstein, maar ook Land- en watermanagement, Kust- en zeemanagement en Plattelandsvernieuwing.