Jesse ter Horst (Klas LCH 4.2 A) vertelt

Waarom MBO Life Sciences?

Het is zover, jullie zijn bijna aan het einde van de middelbare school, maar hoe nu verder? Dat is zeker een moeilijke keuze om te maken, maar hopelijk kan ik je overtuigen om voor MBO Life Sciences te gaan kiezen.

Wat staat MBO Life Sciences nou eigenlijk voor?
De opleiding heeft eigenlijk alles te maken met de levenswetenschappen. Dat is natuurlijk een erg breed gebied. Om meer inzicht te geven in waar je komt te werken, spreken wij over werelden.

Deze deze werelden zijn:

  • Food
  • Laboratorium
  • Milieu
  • Procestechniek
  • Water

Wat kun je verwachten als je voor een niveau 4-opleiding kiest?
Alle niveau 4-opleidingen duren bijna allemaal vier jaar, behalve voeding, daar staat drie jaar voor. Het eerste leerjaar is een introductiejaar, in dit jaar worden alle richtingen behandeld.

Wat houdt dan het vervolg van de opleiding in?
Na het eerste jaar ga je de daaropvolgende drie jaren verder in de door jou gekozen wereld, hier ga jij je in specialiseren. Die drie jaren bestaan uit twaalf periodes. Van deze twaalf periodes ga je vijf periodes op stage en ga je zelf ontdekken hoe het wetenschapswereldje er nou eigenlijk uitziet.

De andere zeven periodes zullen op school plaatsvinden, hier worden alle nodige vakken die bij de richting horen behandeld (ook Nederlands & Engels horen hierbij). Verder krijg je op school, naast deze theorie, ook nog erg interessante praktijklessen, excursies en projecten.

Dus, waarom deze opleiding?
Het is een niveau 4-opleiding, dus je kunt hierna nog alle kanten op met je diploma. Je kunt (goede) banen vinden, maar je kunt ook kiezen om door te studeren, de keuze is reuze. Je hebt, wanneer je kiest voor deze school, een heel jaar om te ontdekken wat je graag zou willen doen, dus als je het niet zeker weet… maak je niet druk! Ook is er meer dan genoeg praktijk te volgen met daarnaast nog de projecten en excursies.

Overtuigd?
Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen om voor deze geweldig leuke en vooral zeer interessante opleiding te kiezen. Je zult er geen spijt van krijgen.