Food heeft toekomst!

Veilige voeding voor baby’s, lekkere en verse kant-en-klare maaltijden in het vliegtuig, frituurhapjes zonder vet… Toekomstmuziek? Sommige dingen wel, andere niet. Er is altijd werk in de wereld van food!

Gezond en veilig voedsel is van levensbelang. De tijd dat we allemaal ons eigen voedsel in de moestuin verbouwden, ligt ver achter ons. Er zitten tegenwoordig heel wat stappen en kilometers tussen het graan op het land en de boterham op je bord. Basisproducten worden bewerkt en verbeterd en er worden grondstoffen aan toegevoegd. 
 

Welkom in de wereld van Food

Opleidingen voor een baan in de wereld van food

Werken aan gezonde voeding
Gezondheid is een hot item. Slechte voeding en eetpatronen dragen bij aan welvaartsziekten als diabetes en obesitas. Ook hebben steeds meer mensen last van voedselallergieën. Maar wat zit er eigenlijk in ons voedsel? En hoe kunnen we producten gezonder maken? Eén manier om voeding te verbeteren is minder vet, suiker en zout te gebruiken, alleen moet het product natuurlijk wel even smeerbaar en smakelijk blijven. Een andere manier is om ongezonde grondstoffen te vervangen door gezondere, zoals stevia in plaats van kristalsuiker. Maar is het product dan nog wel even lekker? In de wereld van food staat onderzoek en de ontwikkelingen van (nieuwe) voedselproducten in de schijnwerpers.

frieslandcampina1-controlroom.jpgHightech én ambachtelijk
In de foodsector wordt zowel hightech als ambachtelijk gewerkt. Bij grote bedrijven is de productie meestal volledig geautomatiseerd. Operators controleren het productieproces via meerdere computerschermen in de bedieningsruimte. Zij kennen de receptuur en het productieproces en weten wat ze moeten doen als er problemen zijn. Bij kleinere bedrijven staat het ambachtelijke handwerk vaak voorop, zoals brood bakken, kaas maken in zuivelboerderijen, bier brouwen en vlees verwerken.

  Ambachtelijke foodbedrijven

Meer weten?
Meer weten over de andere werelden van MBO Life Sciences? Klik dan hier