Food heeft toekomst!

Wat zit er in ons voedsel? Hoe kunnen we producten maken? Aan welke kwaliteiten moet het voldoen?

Duurzaamheid, voedselverspilling en lokaal voedsel. Om hierop in te spelen is het van belang om te blijven innoveren. De wereld van food is op alle fronten altijd in beweging. 

In de wereld van Food combineer je voeding met techniek, kwaliteit, ontwikkeling en onderzoek. Je leert producten ontwikkelen en maken. Je leert aan welke kwaliteit grondstoffen moeten voldoen, hoe verpakkingen tot stand komen en hoe het productieproces in elkaar zit. Van grondstof tot verpakking zoals bijvoorbeeld van graan naar brood, van suiker naar hagelslag en van melk naar kaas. 

Welkom in de wereld van Food

Opleidingen voor een baan in de wereld van food

Werken in de wereld van Food
Je houdt je bezig met de ontwikkeling van voedsel in ambachtelijke bedrijven, maar ook in industriële bedrijven waar alles volledig is geautomatiseerd. Met onze foodopleidingen ben je inzetbaar op veel vlakken: voedingstechnologie, productontwikkeling, het aansturen van het productieproces, het creëren van een verpakking of de bewaking van de voedselkwaliteit. Alle functies werken nauw samen om tot een mooi, goed en vaak lekker eind product te komen die je  kunt kopen in de winkel.  

frieslandcampina1-controlroom.jpgDuurzaamheid en lokaliteit
In de foodsector worden onderwerpen als duurzaamheid en lokaliteit steeds belangrijker. Consumenten zijn vaker opzoek naar verse, lokale en verantwoorde producten met een duurzame verpakking.  Daarnaast wordt er bij bedrijven steeds meer ingezet op een circulaire economie. Restproducten kunnen worden ingezet als een nieuwe grondstof.  

  Ambachtelijke foodbedrijven

Meer weten?

Bekijk de factsheet FOOD.


Wil je meer weten over de andere werelden van MBO Life Sciences? Klik dan hier