Van levensbelang: Onderzoek & LABORATORIUMcloudlab2-250.jpg

Bloedonderzoek om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. Het uitschakelen van virussen zoals Corona. De kwaliteit van cacao in hagelslag vaststellen. Meewerken aan de ontwikkeling van supersterke kunststofvezels. De exacte vervuiler van de bodem bepalen ... We kunnen niet zonder onderzoek in het laboratorium!

In een laboratorium onderzoek je de aanwezigheid van chemische stoffen, ontwikkel je nieuwe medicijnen, werk je mee aan de behandeling van ziektes of de veredeling van planten en zaden. Belangrijk werk dus! De witte jas en de microscoop spelen een belangrijke rol. 

Welkom in de wereld van Laboratorium

Onze BOL-opleidingen:

 

Onze BBL-opleidingen:


LSmedisch1.jpgMedisch lab
In het medisch lab onderzoek je vooral bloed en andere lichaamsstoffen. Naast het onderzoek houd je je ook bezig met de analyse van de resultaten en signaleer je afwijkingen. De uitkomsten van jouw onderzoek zijn belangrijk voor de juiste diagnose en het bestrijden van ziektes. Je hebt ook contact met patiënten – bijvoorbeeld bij het bloedprikken – en je moet dus goed en discreet met mensen en materialen om kunnen gaan.

lab1.jpgChemisch lab
In het chemisch lab verzamel je informatie over de samenstelling van chemische stoffen en ontwikkel je nieuwe stoffen. Je doet analyses bij research naar nieuwe producten of om een productieproces te verbeteren. Jouw uitkomsten vormen de basis voor beslissingen over bijvoorbeeld de samenstelling van een nieuw product.

Microbiologisch lab
In het microbiologisch lab onderzoek je de aanwezigheid van virussen, schimmels en bacteriën (micro-organismen) in voedsel, drank en (oppervlakte)water. Maar ook vind je de juiste penicilline voor een bepaalde kwaal en zorg je voor gezonde en veilige voedingsmiddelen.

Meer weten?
Wil je meer weten over onze andere werelden? Klik dan hier