Het MILIEU leeft!cloudmilieu-250.jpg

Energie uit afval. Geluiddempend asfalt. Duurzame teelttechnieken. Smog voorgoed de wereld uit. Autobrandstof uit maïs. De ‘biobased economy’ brengt nieuwe grondstoffen en soorten energie... In de wereld van milieu zoeken we nú naar oplossingen voor de wereld van mórgen.

Een schone, gezonde en veilige leefomgeving. Oók als jij 80 bent! Dat kan zeker, maar dat gaat niet vanzelf. In de wereld van milieu zoeken we naar slimme en duurzame oplossingen. Ben jij nieuwsgierig en werk je graag mee aan een schone bodem of een betere luchtkwaliteit? Denk jij in groene oplossingen? Vind je het interessant om je te verdiepen in lucht, bodem, water en geluid? Dan is de wereld van milieu jouw wereld.
 

Welkom in de wereld van Milieu

Opleidingen voor een baan in de wereld van milieu

 

Duurzaamheid en energie
anthea2.jpgBij duurzaamheid en energie gaat het om meer dan alleen techniek. Hoe overtuig je mensen van het belang van zonne-energie? Wat zijn de gevolgen van windmolens in natuurgebieden? En zijn ze nu wel of niet schadelijk voor de volksgezondheid? In de wereld van milieu bekijken we een probleem vanuit verschillende invalshoeken. Door techniek, technologie, gezondheid en natuurbeheer te combineren komen we tot echt duurzame oplossingen.

Meer weten?

Bekijk dan hier de factsheet TOEGEPASTE BIOLOGIE


Of wil je meer weten over onze andere werelden? Klik dan hier