Procestechniek: daar maak je het!cloudprtech-250.jpg

Overal wordt het bedacht, maar hier wordt het gemaakt. Benzine die je motor in goede conditie houdt. Milieuvriendelijke verf die lang meegaat. Nieuwe medicijnen. De onverwoestbare behuizing van je telefoon. Olie en gas winnen en tegelijkertijd de natuur sparen.... In de wereld van procestechniek maak je het!

Procestechniek is overal

Bijna alle stoffen en materialen die je dagelijks tegenkomt, worden gemaakt met behulp van procestechniek. Tandpasta, inkt, schoonmaakmiddelen, benzine, aspirine, alles wat van plastic is, maar bijvoorbeeld ook frisdrank, kaas en drinkwater. Zelfs in energiecentrales werken procestechnici. Een wereld zonder procestechniek is ondenkbaar!

Welkom in de wereld van Procestechniek!

Onze BBL-opleidingen:

vitens6-techniek.jpg

Wat is procestechniek?
Procestechniek is het omzetten van grondstoffen naar een eindproduct. Dit gebeurt in verschillende stappen: grondstoffen aanvoeren, bewerken en mengen. Deze stappen vormen samen een proces, vandaar de naam procestechniek. Tijdens het proces bewaken medewerkers de stappen in het proces en zorgen samen voor een goed eindproduct.

Bedienen sleutelen en onderzoekenfrieslandcampina3-technicus-operator.jpg
In de wereld van procestechniek raken techniek en chemie (en soms ook microbiologie) elkaar. Hier draait het om de vraag hoe je iets maakt en met welke technieken. Machines, computerbesturingen, pompen en leidingen maken samen een product. Buitengewoon boeiend!

Meer weten?
Wil je meer weten over onze andere werelden? Klik dan hier

omrin-procestechniek1-500.jpg