Inleiding in de levensmiddelentechnologie

Binnen de levensmiddelensector is steeds meer vraag naar medewerkers die kennis hebben van producttechnologieën. Kennis van de levensmiddelentechnologie draagt bij aan het efficiënt produceren waarbij de kwaliteit gewaarborgd wordt. In deze cursus wordt specifiek ingegaan op bewerkingen / technologieën die relevant zijn voor operators die werkzaam zijn  in deze branche. Door de kennis over specifieke technologieën is de cursist in staat met procesvariabelen het eindproduct te beïnvloeden.

 

Inhoud

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Proces van grondstof tot eindproduct
  • Eenheidsbewerkingen als verkleinen, koude / hittebehandeling, mengen, drogen, fermenteren
  • Gevolgen van handelen op kwaliteit van product
  • Creëren persoonlijke beroepshouding, reflecteren op eigen gedrag

 

Doelgroep

Cursisten die werken in levensmiddelenindustrie en beter willen begrijpen van de gevolgen zijn van aanpassingen in grondstoffen, receptuur en/of procesinstellingen op het product.

Groepsgrootte

8-12 cursisten

Cursusduur

12 weken, waarvan 10 bijeenkomsten van 3 uur, het maken van praktijkopdrachten en zelfstudie en een examen.

Afronding

Met het behalen van het examen wordt het MBO certificaat Inleiding in de levensmiddelentechnologie (K0682) behaald.

Prijs

Op aanvraag.

Aanmelden

Klik hier om aan te melden.

Meer informatie

Wijnand Verschuur
E w.verschuur@mbolifesciences.nl
T 058 284 65 00
M 06 51 14 66 87