Techniek voor voedingsoperators; basis
In de voedingsmiddelenindustrie werken operators met complexe apparatuur. Basis kennis van techniek is noodzakelijk om de productie optimaal te laten verlopen. De operator draagt bij aan eerstelijns onderhoud, doet technische inspecties. Eenvoudige standaard technische taken moet de operator zelf kunnen uitvoeren. Bij complexere zaken ondersteund hij de monteur.
In dit scholingstraject leert de cursist de basisbegrippen met betrekking tot besturing, meet – en regeltechniek, utilities en overbrengingstechnieken, waardoor hij in staat is eenvoudige storingen te kunnen analyseren en (zelfstandig) op te lossen.
Techniek vraagt om inzicht. Dit wordt geoefend vanuit praktijksituaties uit de eigen praktijk of in een geconstrueerde omgeving (praktijk- / oefenruimte)
Inhoud
Onderwerpen die aan bod komen op basisniveau zijn:
- Operatorschap en proceskennis,
- Pneumatiek,
- Sensoren,
- Utilities
- Besturingstechniek,
- Aandrijfsystemen, assen en lagers,
- Inspectie, onderhoud, storingen,
- Creëren persoonlijke beroepshouding, reflecteren op eigen gedrag
Doelgroep
Cursisten die werken in levensmiddelenindustrie en met beter inzicht in de productie een actieve bijdrage kunnen leveren bij onderhoud en het voorkomen en oplossen van verstoringen.
Groepsgrootte
8-12 cursisten
Cursusduur
12 weken, waarvan 10 bijeenkomsten van 3 uur, het maken van praktijkopdrachten en zelfstudie en een praktijkexamen.
Afronding
Met het behalen van het examen wordt het MBO certificaat Productietechniek geschikt voor niveau 2 (K0333) behaald.
Prijs
Op aanvraag.
Aanmelden
Meer informatie
Wijnand Verschuur
E w.verschuur@mbolifesciences.nl
T 058 284 65 00
M 06 51 14 66 87