Techniek voor voedingsoperators; verdiepend

In de voedingsmiddelenindustrie werken operators met complexe apparatuur binnen en geautomatiseerd productieproces. Kennis van techniek is noodzakelijk om de productie optimaal te laten verlopen. De operator draagt bij aan eerstelijns onderhoud, doet technische inspecties. Op basis van de procesvariabelen signaleert hij storingen en stuurt proactief het proces bij.

Standaard technische werkzaamheden moet de operator zelf kunnen uitvoeren. Bij complexere zaken ondersteunt hij de monteur.

In dit  scholingstraject leert de cursist de begrippen met betrekking tot besturing, meet – en regeltechniek, utilities en overbrengingstechnieken, waardoor hij in staat is storingen te kunnen analyseren en (zelfstandig) op te lossen.

Techniek vraagt  om inzicht. Dit wordt geoefend vanuit praktijksituaties uit de eigen praktijk of in een geconstrueerde omgeving (praktijk- / oefenruimte)

 

Inhoud

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Operatorschap en proceskennis,
  • Pneumatiek,
  • Sensoren,
  • Utilities
  • Besturingstechniek,
  • Meet en regeltechniek
  • Aandrijfsystemen, assen en lagers,
  • Inspectie, onderhoud, storingen.
  • Creëren persoonlijke beroepshouding, reflecteren op eigen gedrag

 

Doelgroep

Cursisten die werken in levensmiddelenindustrie en met beter inzicht in de productie een actieve bijdrage kunnen leveren bij onderhoud en het voorkomen en oplossen van verstoringen. Er is sprake van basiskennis techniek.

Groepsgrootte

8-12 cursisten

Cursusduur

12 weken, waarvan 10 bijeenkomsten van 3 uur, het maken van praktijkopdrachten en zelfstudie en een praktijkexamen.

Afronding

Met het behalen van het examen wordt het MBO certificaat Productietechniek geschikt voor niveau 3 (K0334) behaald.

Prijs

Op aanvraag

Aanmelden

Klik hier om aan te melden.

Meer informatie

Wijnand Verschuur
E w.verschuur@mbolifesciences.nl
T 058 284 65 00
M 06 51 14 66 87